Til Vingårde/Châteauer
          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Château Sainte-Beatrice

Respekt for naturen

Man kan ikke lave god vin med kemiske produkter. På Château Sainte Béatrice følger kulturen de gamle forskrifter. Arbejderne følger sæsonens rytme, behandlingen kræver de mest naturlige produkter. Beskæring og klipning foretages manuelt, alt som en del af høsten. Fuldstændig udlugning er udelukket. I 1980 er jorden blevet sammenlagt og tilplantet med ædle vinstokke: Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot og Cinsault til rød- og rosévinene, Sémillon Blanc og Ugni Blanc til hvidvinene. 90 pct. af de 24 ha vinmarker ligger på skrænter, der vender direkte mod syd.

Hemmelighederne ved gammeldags vinfremstilling

De 7 typer vinstokke bliver dyrket hver for sig derpå analyseret af en berømt vinekspert for at komme frem til en perfekt harmoni i blandingen. Hvidvinene laves først, det er ”Blanc de Blancs”, dvs. vine lavet af grønne druer. Rosé’erne derimod er udvundet af de blå druer. De gennemgår en langsom gæring i lave temperaturer (10/12°C), som tillader saften at blive gennemsyret fuldstændigt af duften, som er indeholdt i druens skal uden at optage for meget farvestof. Det er det, som giver Château Sainte Béatrices rosévine deres uforlignelige frugtsmag. Gæringen af rødvinene er meget længerevarende - fra 10 dage til 3 uger - afhængig af året for at opnå en rund og smuk farve. De modnes i små egefade, derefter i store egetræskar i et år. Disse kar, som er meget kostbare, skal udskiftes hvert 3. år, hvis man vil have, at egetræet skal tilføre hele sin aroma. Typen af vinfremstilling på Château Sainte Béatrice er à la girondine (fra Gironde-floden). Denne langsomme proces kræver stor omhu og konstant opfølgning, men tillader vinen at opnå hele sin fylde, smag og duft.
 


 

 

 

Cuvée Prestigieuse, Rød 2001

Fantastisk flot, moden og kraftig rødvin. Slottets 1. vin. Manuelt plukkede druer fra ejendommens ældste vinstokke ”Vielles Vignes”.  Har ligget 24 mdr. på nye egetræsfade. Kan gemmes op til 10 år fra høståret. Flot præsenteret i flaske med præget våbenskjold.

Farve: Smuk dybrød farve .

Duft:   Fin næse med antydning af kaffe og mørk chokolade .

Smag: Kraftig og krydret med modne tanniner og lang eftersmag.

Druer: 50% Syrah og 50% Cabernet Sauvignon.

Den perfekte rødvin til kraftige kødretter og meget modne oste.
 
Cuvée Prestigieuse, Rød 2005

Udvalg af gamle vinstokke. Modning efter forgæring 6 dage, derefter gæring i 28-29° med lang gæringsproces i 3 uger. Lagring på egefade i 15 mdr.

Farve: Smuk dybrød farve. Meget smuk og intens.

Duft: Ædel, røget, ristet, duft af vanilje og sorte frugter samt kakao.

Smag: Fyldig med silkebløde tanniner af høj kvalitet med eksplosiv eftersmag af frugter, akvavit, lakrids, kirsebærsten og syltede frugter.

Druer: 60 % Syrah, 25 % Cabernet Sauvignon, 15 % Mourvèdres.

Stor vin der kan lagres i op til 10 år.


 
Cuvée Vaussière, Rød 2002

Kraftig og krydret rødvin, som er fremstillet ”à la Girondine”. Vinen gæres i 10 – 21 dage afhængig af årgangens kvalitet. Efter gæring lagres den i 4 mdr. på små egetræsfade (barriques) og derefter 12 mdr. på store egetræskar, hvoraf 1/3 skiftes ud hvert år.

Farve: Flot rubinrød med stor dybde

Duft:   Mørke bær

Smag: Kraftig og krydret med god balance mellem syre og tannin

Druer: 40% Syrah, 40% Grenache og 20% Cabernet Sauvignon

Velegnet til vildt, rødt kød og krydrede lammeretter.

En gemmevin, der kan tåle at ligge op til 8 år fra høståret. Serveres den nu, bør den trækkes op i god tid eller hældes om inden servering.
 
Cuvée Vaussière, Rød 2005

Aftapning af 20-30% for at forbedre koncentrationen. Modning i ca. 15 dage ved 27-30°C. Lagring i egefade i 9 mdr. før endelig blanding.

Farve: Smuk dybrød krop.

Duft: Udtryksfuld, røget, lakrids og modne frugter, solbær, hyld.

Smag: Meget smuk fyldig struktur, som indsvøber hele ganen. Fyldig vin med fløjlsbløde tanniner og med en elegant eftersmag med grillerede og pebrede frugter.

Druer: 60 % Syrah, 10 % Mourvèdres, 20 % Cabernet Sauvignon,
10 % Grenache.

Højdepunkt i løbet af 2008. Mulig opbevaring 8-10 år.


 
Cuvée Vaussière, Rosé 2003

Lækker og blød rosévin. Manuelt plukkede druer i kasser med 30 kg. Vinfremstilling efter Saingée-metoden. Kan gemmes op til 3 år fra høståret. Flot præsenteret i flaske med præget våbenskjold.

Farve: Flot rosé-farvet med bløde reflekser.

Duft:   Stor aroma fra fersken og abrikos.

Smag: Medium krydret med gode tanniner og fin eftersmag.

Druer: 80% Grenache og 20% Cinsault.

Ideel som aperitif eller til lyst kød.
 
Cuvée Vaussière, Rosé 2006

Parceludvælgelse. Rosé aftapning af Syrah og udviklet i lighed med Chateau af Grenache og Cinsault. Gæring mellem
15-18°C. Lagring på gode fade indtil aftapning.

Farve: Meget smuk, som kronblad på rose.

Duft: Fin blomsteragtig med note af roser, violer og hindbær.

Smag: Rig, fyldig uden agressivitet og stor eftersmag.

Druer: 60 % Grenache, 30 % Cinsault, 10 % Syrah.

Drikkes helst i år. Max. 3 år.


 
Cuvée Vaussière, Hvid 2003

Frugtagtig og frisk hvidvin.  Manuelt plukkede druer i kasser med 30 kg. Vinfremstilling 50% efter Saingée-metoden og 50% efter pelliculaire-metoden. Kan gemmes op til 4 år fra høståret. Flot præsenteret i flaske med præget våbenskjold.

Farve: Flot farve med grønne reflekser.

Duft:   Fin næse med vanilje og nødder .

Smag: Medium krydret med gode, tørre tanniner og fin eftersmag.

Druer: 50% Rolle og 50% Sémillion.

Perfekt som aperitif, til fisk, eller skaldyr.
Château Sainte-Beatrice, AOC,  Rosé 2006

Nedkøling af høsten efter ankomst af druerne, derpå modning i skallen i nogle timer. Blød pneumatisk presning med udskillelse af de faste stoffer. Termostatreguleret gæring mellem
16-20°C. Lagring på bærmen indtil påfyldning på flaske.

Farve: Smuk bleg farve med laksefarvede nuancer.

Duft: Modne frugter, abrikoser, hvide ferskner, derpå noter af violette blomster.

Smag: God balance og lækker eftersmag. Meget behagelig.

Druer: 35 % Grenache, 50 % Cinsault, 15 % Carignan.

Drikkes helst i år – max 3 år.


Château Sainte-Beatrice, AOC,  Rød 2002

Medium kraftig rødvin, som er lagret 6-9 måneder på små nye egetræsfade (barriques), hvilket giver en god, moden tannin med lidt bid.

Farve: Dyb rød farve med et violet skær.

Duft:   Mørke frugter og myrter.

Smag: Let krydret med antydning af lakrids, nødder og chokolade.

Druer: 40% Grenache, 40% Syrah, 15%  Cabernet Sauvignon, 5% Carignan.

Kan gemmes 7-8 år fra høståret.
 
Château Sainte-Beatrice, AOC,  Rød 2005

Modning ved 25-28°C i ca 10 dage med daglig omrøring. Lagring på egefade i 6 mdr. Sidste blanding efter modning.

Farve: Granatrød med god intensitet med nogle teglstensrøde reflekser.

Duft: Kompleks med noter af sorte frugter.

Smag: De modne tanniner bringer en smuk lang smag uden agressivitet. Eftersmag med noter af frugter, akvavit og solbær.

Druer: 50 % Syrah, 30 % Grenache, 20 % Carignan.

Drikkes fra nu af og holder ca. 5 år.


 
Château Sainte-Beatrice, AOC,  Hvid 2003

Let og tør hvidvin, der er høstet 50% manuelt i kasser med 30 kg. og 50% mekanisk. Vinfremstilling efter pelliculaire-metoden.

Farve: Smuk farve med grønne reflekser.

Duft:   Elegant duft af eksotiske frugter.

Smag: Let og behagelig med en afslutning af gyldne æbler.

Druer: 60% Rolle, 30% Sémillon, 10% Ugni Blanc.

Bør nydes afkølet inden 3 år fra høståret.

Bag-in-Box, 5l

Krydret og behagelig AOC vin med god, lang smag. Det er den perfekte ledsager til alle lejligheder, hvor den praktiske box er velegnet, f.eks. til havefesten, fødselsdagen, sommerhuset eller lignende.

Farve:        Findes som både hvid-, rosé- og rødvin

Duft:          Let krydret duft.

Smag:        Let tilgængelig med pæn eftersmag. Rødvinen dog med lidt ”bid”

Druer:        Slottets egne.

Vin i Bag-in-Box holder sig nemt 4-6 uger efter åbning af boxen. Den særlige lukkeanordning gør, at vinen ikke iltes, selvom der tappes af den jævnligt.


Til Forside                                            Til Vingårde/Châteauer                                                Til Top

© 2006 - Kældervin.dk