Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Villa "La Caprareccia"

Villa Caprareccia ligger i de rolige toscanske bjerge ca. 20 km fra Middelhavet. Carlino & Beppina Galli købte ejendommen i 1961 og fortsatte med dyrkningen af oliven, vin og grønsager. Efter købet startede familien med at plante nogle få tusind vinplanter. I dag er Villa "La Caprareccia" vokset til en vingård med 15 ha vinmarker.

På mindre arealer dyrkes sorterne: Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Petit Verdot og Vermentino, mens de traditionelle sorter: Sangiovese, Cannaiolo, Colorino, Trebbiano, Giacomino samt både rød og hvid Malvasia dækker en noget større del af arealet.

I 1992 begyndte familien at interessere sig for ”Agriturismo” – eller ”Bondegårdsferie”, og i dag besøges vingården af turister fra hele verden. I 1999 - med mere end 50 års erfaring i dyrkning og produktion af vin - byggede familien Galli en helt ny vinkælder med plads til både produktion, lagring, tappelinie og lager.

Familien på i alt 11 personer er stolte over at producere landbrugsprodukter af høj kvalitet og af, at de til stadighed holder sig opdateret med den seneste viden om dyrkningsmetoder og vinifikation.

Familien  har dedikeret deres liv til dyrkning og produktion af vin og olivenolie og kan derfor garantere, at alle deres produkter er af den højeste kvalitet. F.eks. siger de om deres bedste vin ”Mastremilio”, som de har opkaldt efter deres farfar Emilio Galli, at den er fremstillet af 50% Cabernet Sauvignon og 50% Merlot plus ”en lille smule Syrah” – så her er altså en vin fremstillet af 120% druer!!

Vingården fremstiller ud over "Mastremilio" også to hvide vine lavet på Vermentino, en rødvin primært lavet på Sangiovese, en Late Harvest samt en Grappa.

Ud over deres succes med vinproduktion bør også nævnes deres produktion af olivenolie, som trods alt er familiens ældste aktivitet.


 

Mastremilio

Mastremilio er en Super-Toscaner med rigtig meget vin for pengene. Vingården er beliggende i
Bibona, Livorno, Toscana. Druerne dyrkes på en jordbund bestående af kalksten med grus af småsten
og ler. Man anvender en opbindingsmetode kaldet cordone speronato, og beplantningstætheden er
på 4.000 vinstokke pr. ha. Druerne håndhøstes og håndsorteres. Udbyttet svarer til ca. 1 kg druer
pr. vinstok. Vinifikationen foregår ved udblødning i 10-12 dage. Gæring i ståltanke med kontrolleret
temperatur - max. 30° C. Derefter lagring på barriques i 12 mdr. efterfulgt af mindst 12 mdr. på flaske.

Farve:        Meget intens og tæt rubinrød farve med violette reflekser.

Duft:          En kompleks bouquet med mørke bær og cedertræ og lidt tør skovbund.

Smag:        Kraftig vin med en lang smag og tør finish med fine modne tanniner.

Druer:       Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 50% - og en lille smule Syrah.

Serveres gerne til retter med rødt kød, vildt, store bøffer på grill eller til modne oste. Alkoholindhold: 13,5%


Til Forsiden                              Til Vingårde/Châteauer                                 Til Top
© 2006 - Kældervin.dk