Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Domaine
Clavel

Vingården er beliggende i hjertet af Rhone-dalen på den højre side af floden i departementet Gard. Domaine Clavel omfatter 70 ha vinmarker med 3 forskellige appellationer: Côtes du Rhone, Chusclan og Saint-Gervais, Côtes du Rhone Villages og Vin de Pays d'Oc og du Gard. Vinmarkerne består af kalk-/lerholdige sydvendte skrænter i middelhavsklima. Nogle vinmarker har hundredårige vinstokke, som bærer druer med en uovertruffen kvalitet, der er i stand til at levere vin i en stor kvalitet. Ejerne Francoise og Denis Clavel er meget miljøbevidste, og deres vindyrkning reflekterer  overbevisningen om at beskytte naturen.

Denis Clavel er efterkommer af en lang række vindyrkere, som stammer helt tilbage fra 1650 i Saint-Gervais. Françoise og Denis Clavels filosofi kombinerer  flere generationers erfaring, en virkelig passion for vin, strenghed og vedvarende forfølgelse af kvalitet og fortræffelighed.

Hvert år bliver vinfremstilling klassificeret med vinhøsten. De forskellige marker bliver klassificeret efter kvaliteten på høsten. Druerne bliver plukket på et tidspunkt, hvor modningen er optimal, og hver druesort bliver behandlet separat. Françoise og Denis Clavel investerer konstant i det mest moderne udstyr for at følge trop med den avancerede tekniske vinfremstilling. Denis har opnået ry som en meget dygtig og innovativ vinfremstiller og som  opfinder af flere remedier til vinfremstilling.

Vedrørende de røde druer tages der hensyn til farve og aroma, og der stiles mod at producere koncentrerede vine med mulighed for lang holdbarhed. Vedrørende de hvide druer er Denis Clavels udstyr i stand til at fremstille koncentrerede, rene og friske vine.


 

 

 

"LE" Domaine Clavel Côtes du Rhône Villages
St. Gervais Rouge 2004

Le Domaine Clavel Côtes du Rhöne St. Gervais vil med det samme forføre dig med dens smukke mørke farve og dens aroma af mørke frugter, blommer og solbær. Efter få øjeblikkes iltning af vinen i dit glas  opdager du andre elementer - som duft af jord og dyr - tilføjet vinens kompleksitet. I munden vil vinen vise en meget rund karakter sammen med en stor krop og smeltede tanniner. Lagringen i egefade giver vinen en svag smag af eg, men maskerer slet ikke den vigtige smag af frugt. Den underfundige smag af kakao forbliver i munden afsluttende med eftersmagen af kanel og sort peber.

Farve:        Dyb sort.

Duft:          Mørke frugter, blommer, solbær og jord.

Smag:        Rund og eftergivende med en svag antydning af eg.

Druer:       Syrah 48 %, Grenache Noir 27 %, Carignan 25 %.

Hæld vinen på karaffel og server den ved 17°C. Vinen vil være velegnet til vildsvin med artiskokker, fyldt hare eller grillet kød med champignon og sauce.


 

"Syrius" Côtes du Rhône Villages
St. Gervais rouge 2004

Vinstokkene dyrkes på en jord, som kaldes 'Les Cellettes', der består af rød, lerholdig sandsten. Området er i forskellige plateauer i ca. 200 m højde og har et microklima med varme dage og kølige nætter. 'Les Cellettes' frembringer en vin, som er enestående og med karakter.

Farve:        Intens mørk rød.

Duft:          Røde frugter.

Smag:        Med runde tanniner og modne røde frugter

Druer:       Grenache Noir 50 %, Syrah 50 %

Denne vin går meget fint sammen med kød med sauce og alle slags oste. Det er en ung vin og kan drikkes i dag, men kan også gemmes de næste ti år.


 

Cordelia Côtes du Rhône Villages
Chusclan Rouge 2005

Med en udbredelse over fem forskellige kommuner (inkl. Bagnols sur Ceze) på den højre bred af Rhonefloden med en jordbund af grus, ler og sandsten får vinen en kraftig smag. Den drives i et tørt microklima.

Farve:        Dyb, varm, rød.

Duft:          Sorte kirsebær, brombær og svag duft af ingefær.

Smag:        Blød og rund med god eftersmag.

Druer:       Grenache 40 %, Syrah 40 %, Carignan 20%.

Vinene står godt til alle typer af vildt, vildsvin, hare og provencalske stuvninger med grønsager. Serveres ved 15º-17ºC.


 

Régulus Côtes du Rhône Régional
Blanc "Viognier" 2006

Alle vores "Regulus" vine er høstet på  vinstokke, som gror på sydvendte skråninger. Jordbunden indeholder en blanding af ler og limsten dækket med sten. Et middelhavsklima giver disse vine smag og karakter.

Farve:        Gylden farve.

Duft:          Duft af abrikos.

Smag:        En pragtfuld smag med  stor karakter.

Druer:       Viognier 100 %.

Vinene er velegnede til grillet fisk, skaldyr, fiskesuppe og alle typer oste. Kan også nydes som aperitif sammen med røget laks på toast eller oliventapenade.
Serveres ved 8º-10ºC.


 
Til Forsiden                                  Til Vingårde/Châteauer                                    Til Top
© 2006 - Kældervin.dk