Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Domaine du Jas d'Esclans

Helt fra antikken har Esclansdalen været berømt for dens druer, som ofte blev serveret ved de romerske borde.

Domænet ligger i Esclansdalen på det smukke plateau, som forbinder Muy med Callas i regionen Var. Domænet har ECO-Certifikat for økologisk vindyrkning.  

Domainet har altid prioriteret gammeldags dyrkningsmetoder og har siden 1990 draget fordel af, at vinen stammer fra originale, dyrkede druer, som har været mærket med ECOCERT certifikat.

Dyrkning og høsten af druerne, som udelukkende gøres ved håndkraft, i samarbejde med moderne vinfremstilling gør os i stand til at producere vine af en stor kvalitet i overensstemmelse med standarden for ”Cru Classé”.


 

 

ROUGE 2001 MODNET I VINFADE

CRU CLASSÉ. A.O.C. Côtes de Provence

Året 2001 blev et meget smukt år i Provence, karakteriseret ved en ulastelig sundhedstilstand og smuk modning på grund af meget solskin og normal nedbør. Eftersommeren blev meget smuk, og det lykkedes os ved perfekt modning at frembringe en smuk rødvin, der bør gemmes.
Jordbunden er leret sandstensholdig, stenet og veldrænet af samme farve som vinbærme, som er fordelagtig for produktion af kvalitetsvine. De udvalgte vinstokke er i gennemsnit 35 år gamle. Efter et strengt tilsyn med modningen startes den manuelle plukning, når modningen er optimal for at bevare aromaerne og tanninerne. Alle etaperne i vinfremstillingen er under temperaturkontrol. Udblødningen varer 2-3 uger efter en delvis pilning.
Den samlede vinproduktion anbringes i egefade, der indeholder mellem 50 og 90 hl i ca. 20 måneder.

Farve:       

Duft:          Aroma af sorte frugter.

Smag:        Smager af lakrids med en 'brændt' smag.

Druer:       Grenache (35%), Syrah (15%), Mourvèdre (15%) og Cinsault (35%).

Modtagne belønninger: Sølvmedalje ved Concours d’Avignon 2004. Bronzemedalje ved Concours Amphore 2005.

Er en perfekt ledsager til kødretter, især vildt og egnsretter.


ROUGE CUVÉE DU LOUP 2003

CRU CLASSÉ. A.O.C. Côtes de Provence

Året 2003 var et meget tørt og varmt år. Vores vinstokke har dog ikke taget skade af tørken, hovedsageligt af to grunde: 1) Vores økologiske dyrkningsmetode tillader et dybt rodnet på vinstokkene, som således lettere henter jordbundens fugt i dybden, 2) Vores beliggenhed ca. 12 km i luftlinie fra havet tillader os at drage fordel af den maritime indflydelse. Jordbunden er sandstensholdig, stenet og veldrænet af samme farve som vinbærme, som er fordelagtig for produktion af kvalitetsvine. Udbyttet er omkring 35 hl pr. ha. Efter et strengt tilsyn med modningen starter den manuelle plukning, når modningen er optimal. Vi har investeret i et rørformet anlæg for lidt efter lidt at nedkøle høsten, efter at den er kommet ned i vores kælder. Dette tillader os at optimere udblødningen og bevare aromaerne og tanninerne. Hver vinstok bliver høstet separat for at respektere modenheden og udviklingen af hver enkelt. Høsten bliver pillet, moset let og lagt på fade til en meget lang gæring (ca. 4-5 uger). Efter aftapning bliver vinen sat til klaring. Når vinen er nået så langt, bliver den hældt på fade i 8-12 måneder. Til denne behandling er en tredjedel af fadene nye og fornys hvert år. Afhængig af smagen foretages den sidste blanding , før vinen hældes på flasker.

Farve:       

Duft:          Komplekse aromaer af vanilje, træ og sorte frugter.

Smag:        En kraftig og krydret vin.

Druer:       Syrah (50%),  Mourvèdre (25%) og  Grenache (25%).

Modtagne belønninger: Sølvmedalje ved Concours de l’Association Interprofessionelle des Vins Biologiques. Bronzemedalje ved Concours Amphore.

En kraftig og krydret vin beregnet til gastronomiske måltider, kød i sauce, vildt, oste.


ROUGE 2005

CRU CLASSÉ. A.O.C. Côtes de Provence
Kontrolleret økologisk landbrug med ECOCERT-certifikat.

Året 2005 var tørt og varmt, hvilket medførte sunde druer. Regnbygerne, der faldt i løbet af høsten, tvang os til en meget stor påpasselighed under høsten og vinfremstillingen. Jordbunden er leret sandholdig, stenet og veldrænet af samme farve som vinbærme, som er fordelagtig for produktion af kvalitetsvine. Høsten foretages lidt tidligere end de andre rødvine for at bevare denne vins friskhed og aromaer. Høsten foretages manuelt som resten af vinfremstillingen. Alle etaperne i vinfremstillingen finder sted under streng kontrol af temperaturen. Efter pilningen sættes mosten til gæring. Gæringsprocessen varer mellem 8 og 12 dage for at opnå en bedst mulig aromatisk udtrækning  og så lidt udtrækning af tannin som muligt. Alt er gjort for at opnå en lækker og føjelig vin.

Farve:       

Duft:         

Smag:        En vin med lidt tannin med smag af røde og sorte frugter.

Druer:       Grenache (70%), Syrah (20%) og Cinsault (10%).

Passer til både gæstemiddage og til daglig (grillretter, ’pålægsfade’, …).


ROSÉ 2005 CUVÉE DU LOUP

CRU CLASSÉ. A.O.C. Côtes de Provence
Kontrolleret økologisk landbrug med ECOCERT-certifikat.

Året 2005 var tørt og varmt, hvilket medførte sunde druer. Regnbygerne, der faldt i løbet af høsten, tvang os til en meget stor påpasselighed under høsten og vinfremstillingen. Jordbunden er leret sandstensholdig, stenet og veldrænet af samme farve som vinbærme, som er fordelagtig for produktion af kvalitetsvine.  Cuvée du Loup Rosé 2005 stammer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Udbyttet er på 35 hl pr. ha. Efter strengt tilsyn med modningen starter høsten, når modningen er optimal. Der høstes manuelt meget tidligt om morgenen for at drage fordel af nattens kølighed på druerne. Yderligere har vi investeret i et rørformet anlæg for progressivt at nedkøle høsten efter dens ankomst til vores kælder. Dette tillader også at optimere udblødningen. Alle etaperne i vinfremstillingen finder sted under streng kontrol af temperaturen. Druerne bliver lagt på fad for udblødning i 4-6 timer. Alle fadene bliver 'afvandet', og saften klares af kulden og derpå sat til gæring under strengt tilsyn.

Farve:       

Duft:          Har en aroma af mosede røde frugter.

Smag:        Det er en fyldig vin med lang eftersmag.

Druer:       Grenache (80%),  Syrah (20%).

Denne rosé er udviklet til at kunne serveres gennem hele måltidet. Den passer perfekt til middelhavskøkkenet eller krydret mad.


ROSÉ 2005

CRU CLASSÉ. A.O.C. Côtes de Provence
Kontrolleret økologisk landbrug med ECOCERT-certifikat.

Året 2005 var tørt og varmt, hvilket medførte sunde druer. Regnbygerne, der faldt i løbet af høsten, tvang os til en meget stor påpasselighed under høsten og vinfremstillingen i vores kælder. Jordbunden er leret sandstensholdig, stenet og veldrænet af samme farve som vinbærme, som er fordelagtig for produktionen af kvalitetsvine. Efter strengt tilsyn med druernes udvikling starter høsten, når modningen er optimal. Høsten foretages manuelt. Vi har investeret i et rørformet anlæg til at nedkøle høsten til den ønskede temperatur, efter den er ankommet til vores vinkælder. Vi kan således beherske udblødningen for at udtrække det bedste af vores druer. Alle etaperne i vinfremstillingen foretages under streng kontrol af temperaturen. Druerne bliver lagt på fade til opblødning nogle timer. Efter en moderat presning (pneumatisk presning) bliver mosten lagt til gæring og holdt på en temperatur på 18ºC.

Farve:       

Duft:         

Smag:        Smag af røde frugter.

Druer:       Grenache (30%),  Cinsault (60%),  Carignan (10%).

Det er en frisk og frugtagtig vin, der passer som apéritif, til grillstegt kød eller provencalske retter (bouillabaise, fisk).


BLANC 2005

CRU CLASSÉ. A.O.C. Côtes de Provence
Kontrolleret økologisk landbrug med ECOCERT-certifikat.

Året 2005 var tørt og varmt, hvilket medførte sunde druer. Regnbygerne, der faldt i løbet af høsten, tvang os til en meget stor påpasselighed under høsten og vinfremstillingen i vores kælder. Jordbunden er leret sandstensholdig, stenet og veldrænet af samme farve som vinbærme, som er fordelagtig for produktionen af kvalitetsvine. Efter strengt tilsyn med druernes udvikling starter høsten, når modningen er optimal. Høsten foretages manuelt. Vi er forsynet med et rørformet anlæg til at nedkøle høsten for at bevare aromaen igennem hele presningsfasen. Alle etaperne i vinfremstillingen er under kontrol af temperaturen. Opnået gennem direkte presning (pneumatisk presning) gennemgår saften en kold opstaldning i adskillige timer for at klare den. Gæringen starter derefter og varer mere end 14 dage.

Farve:       

Duft:         

Smag:        Et anstrøg af citrusfrugter og hvide blomster.

Druer:       Ugni Blanc (90%),  Rolle (10%).

Denne vin bør drikkes  til skaldyr, muslinger, alt godt fra havet, grillede fisk eller simpelthen som aperitif.


BLANC 2005 CUVÉE DU LOUP

CRU CLASSÉ. A.O.C. Côtes de Provence
Kontrolleret økologisk landbrug med ECOCERT-certifikat.

Året 2005 var tørt og varmt, hvilket medførte sunde druer. Regnbygerne, der faldt i løbet af høsten, tvang os til en meget stor påpasselighed under høsten og vinfremstillingen i vores kælder. Jordbunden er leret sandstensholdig, stenet og veldrænet af samme farve som vinbærme, som er fordelagtig for produktionen af kvalitetsvine. Efter strengt tilsyn med druernes udvikling starter høsten, når modningen er optimal. Høsten foretages manuelt. Vi er forsynet med et rørformet anlæg til at nedkøle høsten for at bevare aromaen igennem hele presningsfasen. Alle etaperne i vinfremstillingen er under kontrol af temperaturen. Opnået gennem direkte presning (pneumatisk presning) gennemgår saften en kold opstaldning i adskillige timer for at klare den. Gæringen starter derefter og varer mere end 14 dage. Gæringen foretages i nye fade for halvdelens vedkommende og i vinfade for den anden halvdel. Eftergæringen stampes hveranden dag i løbet af ca. 10 uger. Denne behandling i fade varer lidt mere end 4 måneder.

Farve:       

Duft:         

Smag:        Kraftig hvidvin med smag af vanilje og gule frugter.

Druer:       Clairette (60%),  Rolle (40%)

Det er en vin til andeleverpostej, fisk i sovs, ost og desserter.


Til Forsiden                            Til Vingårde/Châteauer                                       Til Top
© 2006 - Kældervin.dk