Til Vingårde/Châteauer
          Kældervin        
Grand Vin de Provence


Domaine de L`Estello

Domaine de L´Estello ligger lige i udkanten af den lille middelalderby Lorgues midt i Var-regionen ca. 30 km. nord for St. Tropez.

Domainet omfatter 35 ha vin- og olivenmarker. De 22 ha bruges til vin og er delt mellem 16 ha til AOC vine og 6 ha til VDP-vine.  Domainet har en samlet produktion på ca. 80.000 flasker pr. år.

Ejeren Roger Tordjmans forkærlighed for sejlads har inspireret ham til at navngive stedets vine som henholdsvis sølv- og guldsekstanten.

Der dyrkes følgende druer på domainet: Grenache, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cinsault, Carignan, Ugni Blanc, Mourvèdre, Rolle.

Stedets ordsprog er ”Vinen og eventyret”. Bag dette ligger selvfølgelig stedets historie, men også, at Roger Tordjman som 40-årig opgav en succesfuld karriere som forretningsmand til fordel for livet til søs. I 10 år sejlede han fra ø til ø i Middelhavet, hvorefter der kom en 5-årig periode med sportssejlads på de Syv Have.

Nu har han kastet anker i Lorgues mellem vinstokke og oliventræer, og det nye eventyr er at sætte L`Estello på landkortet.




 

Sextant d`Or 2002

Kraftig og meget krydret rødvin med en god, lang smag. Der er kun lavet 13.000 flasker af denne vin. Den er lagret 7 mdr. på egetræsfade. Vinen er ufiltreret og kan derfor godt have et lidt uklart udseende, som man dog ikke skal lade sig narre af. Ideel serveringstemperatur er 14°-16°.

Farve:        Mørk granatrød.

Duft:          Krydderier og røde bær.

Smag:        Kompleks med megen fylde i eftersmagen.

Druer:       Cabernet Sauvignon (49%), Syrah (24%), Grenache (21%), og Carignan (6%).

Passer til kraftige kødretter, grill, lam, vildt og modne oste.
 


 Findes også som
Magnum 1,5 liter i trærør
og 50 cl. flaske.

Sextant d`Or 2003

Let og tør hvidvin med antydning af grapefrugt. Der er kun lavet 5.000 flasker af denne vin. Pneumatisk presset, hvilket giver optimalt udtræk af aroma og farve. Gæret i 10 dage ved lav temperatur. Filtreret før tapning. Flot præsenteret i matteret flaske. Den anbefalede serveringstemperatur er 8°-10°.

Farve:        Klar med gyldne undertoner.

Duft:          Antydning af grapefrugt og lime.

Smag:        Let og liflig med en fin, lille bitterhed i afslutningen.

Druer:       Ugni Blanc (76%), Rolle (24%).

Passer perfekt som aperitif eller til fisk og skaldyr.


 

Sextant d`Argent 2001

Let og frugtagtig rødvin med pæn, lang smag. Der er kun lavet 13.000 flasker af denne vin. Den er lagret 3 mdr. på egetræsfade. Det er den perfekte ledsager til lette grillretter, salater og det provencalske køkken. Den anbefalede serveringstemperatur er 12°-14°.

Farve:        Klar granatrød.

Duft:          Krydderier og røde bær.

Smag:        Let tilgængelig uden at være tyndbenet, nogen fylde i eftersmagen.

Druer:       Syrah (35%), Grenache (65%).

Passer til grill, salater eller kort sagt det provencalske køkken.


 

Bag-in-Box, 5l

Let og frugtagtig AOC-vin med pæn, lang smag. Det er den perfekte ledsager til alle hverdagsmåltider, salater og det provencalske køkken. Perfekt til alle lejligheder, hvor den praktiske box finder anvendelse. Efter at boxen er åbnet, kan vinen nemt holde sig i 4-6 uger. På grund af den praktiske lukkeanordning iltes vinen ikke, selvom der tappes regelmæssigt fra boxen.

Farve:        Findes som både rød- og hvidvin.

Duft:          Krydret og behagelig.

Smag:        Let tilgængelig med nogen fylde i eftersmagen.

Druer:       Slottets egne.


Til Forsiden                               Til Vingårde/Châteauer                                      Til Top
© 2006 - Kældervin.dk