Til Vingårde/Châteauer
          Kældervin        
Grand Vin de Provence


Les Vignes de l'Arque

Denne vingård blev etableret i 1994 af Pierre Fabre og Luc Rouveyrolles. Vingården blev opkaldt efter 'Arque de Baron', som er et middelalderligt slot fra det niende århundrede i nærheden af markerne.
Formålet med denne vingård er i samarbejde med andre vingårde tilhørende familien at producere vine fra i alt 80 ha vinmarker.
Vinene er OC-mærkede og produceres af druer af typerne Merlot, Cabernet, Sauvignon, Viognier og Muscat.
For at give det bedste resultat opbevares druerne i små mængder i separate kar. Vinfremstillingen overvåges af Patrick Fabre, Pierres ældste søn, i samarbejde med et kvalitetskontor i Montpellier.
De nærmeste omgivelser er slottet Arque og området Uzèes, det første franske hertugdømme. Spadserende ad de middelalderlige gader og gyder kan man beundre slotspladserne, hertugdømmet, de forskellige kirker og de elegante private huse. Vinene fra hertugdømmet Uzès vil snart få kvalitetsprædikatet AOVDQS og derefter prædikatet AOC (Grenache, Syrah til rød- og rosévinene og Viognier og White Grenache til hvidvinene).
De bedste karakteristika i Les Vignes l'Arque er:
- Frisk, velafbalanceret, smagfuld og behagelig for hvidvinene,
- Frugtagtig og smagfuld for rosévinene
- Et godt kompromis mellem intensiteten af tanniner og den frugtagtige smag af rødvinene fra de sydlige områder.

Se detaljer om vores vine i det efterfølgende.




                                         

Viognier

Har været dyrket på vore marker de sidste ca. 12 år.
Traditionel vinfremstilling. Udbytte 55 hl/ha.

Farve:        Gylden, gul

Duft:          Ligefrem, raffineret og frugtagtig med duft af abrikos.

Smag:        Meget velsmagende med smag af abrikos.

Druer:       Viognier 100 %.

Velegnet til foie gras eller fisk med hvid sauce. Serveres ved 14°.

Grand Prix d'Excellence - Concours des œnologues de France, 1999.


Muscat petit grain

Traditionel vinfremstilling. Udbytte 50 hl/ha.

Farve:        Lys gul med gyldent skær.

Duft:          Meget kraftig blomsteraroma.

Smag:         Af hvid fersken og begunstiget af stærk frugtsmag.

Druer:        Muscat 100%

Velegnet som apéritif og serveret til asparges. Serveres ved 12°.

Guld Medalje - Concours Général Agricole Paris, 2005.
Guld Medalje - Concours des Jeunes Agiculteurs du Gard, 2005.
Sølv Medalje - Concours Général Agricole Paris, 2004
Sølv Medalje - Concours des Grands Vins du Languedoc
                          Roussillon, 2004
Sølv Medalje - Concours des Jeunes Agriculteurs du Gard, 2004.


 

 

Merlot

Traditionel vinfremstilling med 28 dages udblødning for et bedre udtræk af tanniner og farve. Udbytte: 50 hl/ha

Farve:        Dybrød.

Duft:          Frugtagtig og elegant.

Smag:         En rødvin med fine tanniner, rund og med en langvarig
                    eftersmag.

Druer:        Merlot 100 %.

Velegnet til rødt kød.

Guld Medalje - Concours Général Agricole Paris, 2004.
Guld Medalje - Concours des Jeunes Agriculteurs du Gard, 2004.
Grand Prix d'Excellence - Concours des Œnologues de France,
                    1997.
Prix d'Excllence - Concours des Œnologues de France, 1996.
2 sélections au Guide Hachette

 


 

 

 

Cuvée des Boissièrres

Traditionel vinfremstilling med 28 dages udblødning for et bedre udtræk af tanniner og farve. Lagret i egefade i ni måneder. Udbytte: 50 hl/ha.

Farve:        Dybrød.

Duft:          Kraftig, krydret med antydning af vanilje og vilde frugter.

Smag:         Fylder munden, let røget, rund og frugtagtig.

Druer:        Merlot 100 %.

Kan serveres til kraftig mad (vildsvin, vildt) og ost. Serveres ved 16° til18°. Kan drikkes med det samme, men kan også gemmes i 6 til 7 år.

Sølv Medalje - Concours des Jeunes Agriculteurs du Gard, 2004.


 

Til Forsiden                               Til Vingårde/Châteauer                                      Til Top
© 2006 - Kældervin.dk