Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence

Vinhuset Mazziotti

Italo Mazziotti fulgte i sin fars fodspor og satte yderligere fart i vinhusets fortsatte udvikling. Lige som sin far satte Italo fokus på at producere vin, som kunne leve op til de højeste krav om kvalitet. En af Italos store gerninger var at tilplante en mark i det område, som gjorde det muligt for Mazziotti at fremstille den berømte Est Est Est di Montefiascone. Efter hans død overtog Italos datter Flaminia arbejdet med at drive familiens vinhus. Flaminia har evnet at fortsætte traditionen med at producere vine af samme høje kvalitet, som huset har været kendt for gennem flere generationer.
For nylig er Flaminias datter Valeria trådt ind i ledelsen af huset, som til stadighed har fokus på modernisering og fornyelse af såvel produktionsapparatet som vinmarkerne.


 

 

Az. Mazziotti, Volgente IGT Lazio, Rosso 2004

Denne blanding af Merlot, Cabernet Sauvignon og Sangiovese er lagret i 12 måneder på små egetræsfade. Det er en vin med en kraftig karakter og en behagelig lang eftersmag.

Farve:        Klar kirsebærrød med granatrøde reflekser.

Duft:          Noter af læder, kakao, tobak og røde bær.

Smag:        Varm og intens med modne tanniner.

Druer:       Merlot, Cabernet Sauvignon og Sangiovese.

Slottet anbefaler, at den serveres ved 18°C.


Az. Mazziotti, Merlot IGT Lazio, Rosso 2004

Mazziottis Merlot IGT Lazio er fremstillet af druer fra unge vinstokke. Det er en vin med god krop og dog ikke for aggressiv. Typisk Merlot og den perfekte ledsager til det almindelige danske køkken

Farve:        Intens rubinrød.

Duft:          Klar og fin med røde bær.

Smag:        Afbalanceret og med modne tanniner.

Druer:       100 % Merlot

Slottet anbefaler, at den serveres ved 18°C .


Az. Mazziotti, Canuleio IGT, Bianco 2004

Canuleio har en frugtrig og frisk duft, som er typisk for de druesorter, den er lavet af. Den er ikke fadlagret, hvilket gør, at den skal nydes i løbet af de første par år efter høsten. Da den ikke har ligget på fad, betyder det, at Chardonnayen ikke er så dominerende, som man ofte oplever det i de oversøiske vine.

Farve:        Klar strågul.

Duft:          Intens og kompleks, frugtrig duft.

Smag:        Vedholdende og dog frisk smag.

Druer:       Chardonnay, Sauvignon Blanc og Malvasia.

Slottet anbefaler, at den serveres ved 8°-10 °C til tungere forretter, fx røget laks eller bagte fiskeretter.


Az. Mazziotti, Est! Est! Est!!!, 2005

Est! Est! Est!!! di Montefiascone DOC, er den ideelle terrassevin. Den er frisk og læskende og skal nydes ung, afkølet og i store slurke på en varm sommerdag. Denne version af den klassiske vin er en oplevelse for sig. En vin i god balance og med en middel styrke i smagen, som fint afspejler denne klassiske vins karakter.

Farve:        Lys gul med grønne reflekser.

Duft:          Intens duft af blomster, tørrede frugter, mandler, hasselnød og en afslutning med en snert akacie.

Smag:        Blød og rund og dog stadig rig på frugt med noter af tørrede frugter og mandel.

Druer:       

Slottet anbefaler, at den serveres ved 8°-10°C til forretter med fisk eller som aperitif.


Az. Mazziotti, Terre di Melona, Late Harvest

Terre di Melona er Mazziottis bud på en Late Harvest, altså en vin, hvor druerne har fået lov til at sidde så længe som muligt for at danne så meget sukker, som sæsonen tillader. Sukkeret er dels brugt til et højere alkoholindhold dels til at give vinen den søde smag.

Farve:        Gylden gul med orange reflekser.

Duft:          Kompleks duft med abrikoser, honning, syltede frugter og karamel.

Smag:        Sød og blød smag med tydeligt præg af abrikoser og honning.

Druer:       

Slottet anbefaler, at den serveres ved 8°-10°C til desserter med frisk frugt eller som aperitif.


Til Forsiden                           Til Vingårde/Châteauer                                      Til Top
© 2006 - Kældervin.dk