Til Forsiden

                      Kældervin                    
Grand Vin de Provence

Tilmeld dig nyhedsbreve: Send en mail

 

Kære vinvenner,

 

 

Kældervin i Odder har ikke for tiden planlagt arrangementer.

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev september 2007.

Øvrige nyheder:

Sommeren er overstået (hvis den da overhovedet var her!!). Men ferien bød i hvert fald på 3 spændende besøg:

hos Mas de Theyron i Languedoc,
hos Domaine Clavel i Saint-Gervais og
hos Château Bordeneuve i Castelnau d´Auzan.

########## 

Mas de Theyron fremstiller vine i den ”kvalitetsbevidste” ende af skalaen. Derfor er det håndværk hele vejen igennem. Håndhøstet, transporteret hjem til vingården med hestekærre, håndsorteret og lagt til udblødning udelukkende ved hjælp af gravitation. Ingen maskiner, ingen pesticider og ingen kunstgødning. Kun naturen og menneskets pasning af vinene gennem et helt år.

Vingården er over 100 år gammel, men producerede frem til 1996 kun druer til det lokale kooperativ. Da Marie Claude og Michel Urbain købte stedet, var det nærmest i forfald. Der er brugt megen tid og mange penge på at modernisere selve vinproduktionen, således at de nu kan lave vine af høj kvalitet. De fleste vinstokke er over 40 år gamle – nogle helt op til 80 år (Grenache).

 ##########

Domaine Clavel er en af de moderne producenter af Côtes du Rhône Village- vine. Udvalget er meget stort og spænder over 4 serier fra de billige Vin de Pays d'Oc til de lidt dyrere AOC Saint-Gervais og Chusclan Côtes du Rhône Village-vine. Ikke overraskende fandt vi vinene i den dyre ende mest interessante.

Stedet drives af familien Clavel med far og mor i spidsen samt datter og svigersøn, som bistår bl.a. med salgsarbejdet.

########## 

Château Bordeneuve er navnet på familieslottet til familien Guasch som ejer ”Maison d'Armagnac” i Castelnau d'Auzan i Gasgogne. De er den største negociant inden for armagnac og fremstiller flere fremragende produkter blandet af destillater fra områdets producenter. Vi føler imidlertid, at vi har været heldige ved at få lov til at importere familiens egen Armagnac,
nemlig Château Bordeneuve. P.t. fører vi den i 4 forskellige varianter: VSOP, Hors d`Age samt Vintage Armagnac’erne 1989 & 1995.

Armagnac er et særdeles kvalificeret alternativ til god cognac, så hvis man ikke har smagt denne ravgyldne drik endnu, så er det bare med at sige til.

########## 

Fælles for alle de ovennævnte produkter er, at de fås i Kældervin-butikkerne i Odder og Holbæk fra midten af november.
 


 

Kommende arrangementer:  Se siden Smagninger/Arrangementer

 

 


Fundet på nettet: VINTESTEN

 

Fonty's Pool Australien Rødvin - Syrah  

Dato    26-Apr 2007
Score        88         Stjerner     4        Pris       110,00      Modenhed  2007-2009

 

Rød farve. Intens duft af brombær, blomme, peber. Mellemfyldig vin med flot frugt og en god, lidt krydret smag, der også har en smule tannin - uden det overdrives. Her er lidt ristede noter fra fadlagringen, der "tørrer" vinen en smule. Men dejlig vin. Vinen passer godt til en krydret gryderet.

ForhandlerKældervin

 

 

Pressemeddelelse:

 

Sjælden brandy hos Kældervin i Holbæk

 

Kældervin har hjemtaget et mindre parti af den særdeles sjældne spanske brandy Gran Duque de Alba Oro.

 

Denne brandy er af typen ”Brandy de Jerez Solera Gran Reserva Especial”.

 

Brandy fremstilles på samme måde som cognac af destilleret druemost, som efter destilleringen lagres på egetræsfade. Som det ofte er tilfældet med Brandy, lagres den i et særligt fadsystem kaldet Solera. Solera metoden er betegnelsen for, at et fads indhold flyttes fra fad til fad i flere lag for at opveje den del, der tappes på flaske fra det nederste af normalt 5 lag. Efter endt lagring tappes brandy’en fra den nederste række, hvorefter ny brandy tilsættes fadet. Normalt tappes 10 % af indholdet i det nederste lag. Metoden anvendes i øvrigt også til sherry.

 

Gran Duque de Alba Oro er sjælden, fordi den er fremstillet i et meget begrænset antal og kun af den allerbedste kvalitet råvarer (hvidvin af Palomino og Airen typerne), som efter destillering ved 65°C er lagret i brugte amerikanske Oloroso sherryfade til en gennemsnitsalder på 20 år. Det betyder, at de ældste komponenter i denne brandy er minimum 30 år gamle.

 

Farven er en blanding af mahogni og ibenholt. Duften er med noter af vanille, som er fremkommet af den lange fadlagring, og smagsnoterne omfatter en meget kompleks smag med bl.a. blomme og brændte undertoner i en utrolig cremet og fløjlsagtig indpakning.

 

Den bør nydes i små tulipanformede glas ved stuetemperatur til særlige lejligheder.

 

Gran Duque de Alba Oro fremstilles kun i et meget begrænset antal hvert år, så der er tale om den perfekte gave til personen, der har alt - eller til sig selv. Leveres i en eksklusiv gaveæske med silkefor. Pris: 975,- kr.

 

Kældervin er også leveringsdygtig i ”lillebroderen” Gran Duque de Alba - en 15 års Brandy de Jerez Solera Gran Reserva - med en fin lang smag og gode noter af vanille og balsamiske undertoner. Pris 325,- kr.

 

Flere oplysninger: Kældervin – Holbæk, Algade 9, Gården, 4300 Holbæk eller 22 95 78 88. Kældervin leverer vin, spiritus og delikatesser over hele landet.

 

 

Med vinlig hilsen

 

Kældervin
 

© 2006 - Kældervin.dk