Til Forsiden
          Kældervin         
Grand Vin de Provence
 
På denne side kan du finde opskrifterne til flere af de ting, som du har smagt ved deltagelse i et af vores arrangementer.
Vin Chaud

Vin Chaud er franskmændenes bud på julegløgg. Alle, der har været på skiferie i Frankrig eller Østrig, kender Vin Chaud eller Glühwein fra skipisternes barer.

Vin Chaud kan laves på lige så mange måder som den danske Gløgg. Her er Kældervins bud på Vin Chaud:

Den færdige sirup skal opbevares i køleskab.

Servering:
Der tilsættes ½ - 1 dl. pr. flaske god rødvin f.eks. Côtes-du-Rhône. Vin og sirup varmes op til lige under kogepunktet og serveres i glas.
 


 

Orange sirup:
½ kg appelsiner,
250 g lyst rørsukker,
½ l kogende vand,
1 stang vanille,
2 stænger kanel,
1 lille knold ingefær,
1 lille stykke hel chili (ca. 3 cm.)

Appelsinerne skæres i skiver, krydderier og kogende vand tilsættes. Det hele småkoger i en times tid, sies og hældes på rene glas/flasker.


Kældervins Chokoladekage

Her følger opskriften på chokoladekagen, som blev serveret ved aftenarrangementet "Cognac og chokolade" hos Galleri Brænder, Holbæk, den 8. februar 2007.

 

 

 

 



Ingredienser:
175g smør
200 g god mørk chokolade
(min. 55%)
170 g sukker,
3 æg
100 g valnødder,
60 g hvedemel

Smør, chokolade smeltes i vandbad. Sukker og æg piskes. De hakkede nødder vendes i æggesnapsen.
Smør/chokolade vendes/røres i.
Bages i springform i 25 min. ved
200° eller i små forme i ca. 10 min.


   
© 2006 - Kældervin.dk