Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Domaine Palon

”Historien om generationers arv af viden om vinfremstilling”

100 års arbejde med at skabe gode vine er nu klar til fortsætte…

Sebastien Palon (24) er 4. generation vinmager. Skolet af sin far Jean-Pierre, som i 23 år (1978 – 2001) var præsident for det lokale vinkooperativ i Gigondas, og af sin farfar Jean, som var byrådsmedlem i byen og medstifter af kooperativet, som han stod i spidsen for fra 1956 – 1978. Oldeforældrene Valerie & Leopold Palon var siden starten af 1900-tallet vindyrkere i Gigondas. Efter at kooperativet lukkede i 2001 startede familien Palon deres egen produktion. Hvor årgang 2003, som den første årgang, nu er klar til salg.

Domaine Palon råder over 15 ha. vinmarker, hvor stokkene har en gennemsnitsalder på 40 år. Alt arbejde i markerne foregår manuelt. Markerne er fordelt med 7 ha. i Gigondas, som er tilplantet med Grenache, Syrah og Mourvèdre. De 5 ha. vinmarker i Vacqueras er ligeledes tilplantet med Grenache, Syrah og Mourvèdre. Grænsende på markerne i Vacqueras ligger 2 ha. marker, hvor der dyrkes Grenache, Syrah og Cinsault til den røde Côtes-du-Rhône samt Clairette og Grenache Blanc til de 2 hvide Côtes-du-Rhône varianter. Den sidste ha. ligger dels i Gigondas og dels i Sablet. Her dyrkes druerne til Palons Vin-de-Pays, som primært sælges som 5 liters Bag-in-Box.

Udover vinene laver Domaine Palon også en beskeden produktion af olivenolie fra træer, som omkranser markerne for at give læ og skygge til vinstokkene.


 

Gigondas, Rouge, 2003

Vinen er fremstillet på druer fra vingårdens egne marker i Gigondas, og overholder naturligvis de lokale AOC-regler for dette. Udbyttet fra vinstokkene er begrænset til 35 hl/ha. Det er en harmonisk og kraftig vin med god krop og god længde i eftersmagen. Vinen kan drikkes nu, men kan også ligge i kælderen i 7 år eller mere…

Farve:        Dyb mørk granatrød

Duft:          Krydderier, peber, mørke bær og et strejf af ristet brød.

Smag:        Kraftig og harmonisk smag med nuancer af kaffe

Druer:        79% Grenache, 15% Syrah & 6% Mourvèdre

Slottet anbefaler, at den serveres ved 17-18°C til rødt kød og modne oste.


Vacqueyras, Rouge, 2003

Vinen er fremstillet på druer fra vingårdens egne marker i Vacqueyras, og overholder naturligvis de lokale AOC-regler for dette. Udbyttet fra vinstokkene er begrænset til 36 hl/ha. Vinstokkenes gennemsnitlige alder er 40 år. Det er en særdeles harmonisk og kraftig vin med god krop og god længde i eftersmagen. Vinen er drikkeklar nu, men har et lagringspotentiale på op til 5 år.

Farve:        Dyb mørk granatrød

Duft:          Krydderier, grønne peberkorn, røde bær.

Smag:        Kraftig og vedvarende smag med modne og bløde tanniner.

Druer:        75% Grenache, 16% Mourvèdre & 9% Syrah

Slottet anbefaler, at den serveres ved 17-18°C til rødt kød og modne oste.


Côtes-du-Rhône, Rouge, 2003

Denne vin er lavet på druer fra vingårdens egne marker, som grænser op til AOC Vacqueras. Udbyttet fra vinstokkene er sat til 42 hl/ha. Det er en harmonisk mellemkraftig vin med god krop, bløde tanniner og fin længde i afslutningen. Kommer bedst til sin ret, hvis den drikkes indenfor de næste par år.

Farve:        Klar granatrød med fine nuancer

Duft:          Mørke kirsebær og grønne peberkorn

Smag:        Let og harmonisk smag med god balance

Druer:        69% Grenache, 16% Syrah & 15% Cinsault

Slottet anbefaler, at den serveres ved 16-17°C til ikke for kraftige kødretter eller evt. som aperitif til et let ostebord.


Côtes-du-Rhône, Blanc, 2003

Vinen er fremstillet på druer fra vingårdens egne marker, som grænser op til i Vacqueyras. Udbyttet fra vinstokkene er begrænset til 32½ hl/ha. Vinstokkenes gennemsnitlige alder er 40 år. Der er kun tappet 2297 flasker af denne vin. Vinen er drikkeklar nu og de næste 12 måneder.

Farve:        Flot strågul med brillante reflekser

Duft:          Blomsterduft af kaprifolier og akacie.

Smag:        Fin vedvarende smag med god struktur.

Druer:        82% Clairette, 18% Grenache Blanc

Slottet anbefaler, at den serveres ved 8°C til som aperitif eller til retter med kogt fisk.


Côtes-du-Rhône, Blanc-du Bary, 2004

Vinen er fremstillet på druer fra vingårdens egne marker, som grænser op til Vacqueyras. Udbyttet fra vinstokkene er begrænset til 32½ hl/ha. 20% af vinen er lagret 6 måneder på nye franske fade. Der er kun tappet 969 flasker af denne vin. Vinen er drikkeklar nu og de næste 24 måneder.

Farve:        Flot klar strågul farve

Duft:          Ristet brød, vanille og et strejf af honning.

Smag:        Rig og lang smag med noter af smør.

Druer:        82% Clairette, 18% Grenache Blanc

Slottet anbefaler, at den serveres ved 8°C som aperitif eller til fisk kogt med smør eller fennikel.


Til Forsiden                               Til Vingårde/Châteauer                                        Til Top
© 2006 - Kældervin.dk