Til Vingårde/Châteauer
          Kældervin         
Grand Vin de Provence

 

La Commanderie de Peyrassol

På otte hundrede år er der blevet skabt det ypperligste.

I Peyrassol er vinen og historien den samme sag: Formodentlig grundlagt af tempelridderne i begyndelsen af det 13. århundrede og et århundrede senere overgået til Ridderne af Malteserordenen, som omhyggeligt vedligeholdt vinstokkene frem til Revolutionen. Ejendommen blev udpantet, men var kun i statens eje i kort tid. I 1790 overtog familien Rigord ejendommen og forevigede den ældgamle kultur i dette exceptionelle vinområde.

En stor del af ejendommen er gentilplantet i 60’erne for at forfine vinens kvalitet: Druerne Syrah og Cabernet Sauvignon vil snart erstatte Carignan-druen. Vinstokkene bliver bundet op på espalier, først med beskedent udbytte. Med tiden er belønningen for umagen i dag blevet:  Châteauet har opnået berømmelse, og Commanderie de Peyrassols vine regnes blandt de største cru’er i regionen.

JORDBUND, DRUER OG VINDYRKNINGSTRADITION ER
HEMMELIGHEDEN VED PEYRASSOL . . . .

For at opnå cru-niveauet er det nødvendigt med en rigtig jordbund. Og Peyrassols jordbund er exceptionel. Den nyder faktisk godt af et leret kalkholdigt terræn, som kun vinstokke og oliventræer kan overleve i, og vinstokkene elsker at lide! Specialisterne er enige om som tegn på kvalitet at anerkende ”en stengrund på mindst 40 %, forbundet med klipper fra triastiden”, som karakteriserer jordbunden i domænet. Men den rigtige jordbund er ikke nok.

Peyrassols vine skyldes deres harmoni, deres delikatesse til det faktum, at denne eksemplariske jordbund har været bevokset med de druesorter, der passer til den.: Tibouren, Grenache og Cinsault, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon og Syrah, Ugni Blanc, Rolle, Sémillon og Clairette. I dag er gennemsnitsalderen for vinstokkene i Commanderie de Peyrassol 25 år. Høsten foretages med hånden i kasser, og druerne er udvalgt med omhu. Vinfremstillingen foretages ved traditionel metode i Commanderiets indre rum. Den samme omhu anvendes i fremstillingen af de forskellige vine.

Den store klassiker, la Commanderie de Peyrassol, er udvundet af vinstokke, hvis gennemsnitlige alder er 25 år. Fuldstændig tilpasset den gode franske tradition opbevares denne vin lige godt i berømte kældre som i private kældre.

• Manuel plukning fra adskilte vinstokke, i 30-kg kurve. Pilles og stampes.

• En tilstrækkelig veludviklet syreholdighed forudsiger en lang holdbarhed.

• Udblødning ca. 15 dage.

• Tæt og strålende rubinrød farve.

• Fin rund duft, frugtagtig af røde, søde frugter. Fløjlsblød, krydret og ædel.

• Holdbarhed fra 7 til 8 år.
 
 

 

 

 

 

Cuvée Marie Estelle 2001 Rouge

Druer fra de ældste vinstokke på gården (min. 45 år, 25-35 hl pr. ha).

De høstes manuelt i kasser på 30 kg fra fritstående vinstokke. Pilning, lang udblødning og gæring efter omhyggelig stampning. Lagres 12 måneder på fade (1/3 af fadene fornyes hvert år).

Farve:      Smuk rubinrød farve.

Duft:       Behagelig duft først af velmodne bær (jordbær, hindbær, solbær), derefter diskret og let udvikling af trøfler og krydderier (lakrids, nellike, salvie og laurbær).

Smag:     Kraftig, men samtidig blød og rund. Modne tanniner og en vedvarende eftersmag 

Druer:    Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache.

Er drikkeklar nu, men kan sagtens gemmes i op til 10 år fra høståret.
 

 
Cuvée Eperon d´Or 2001 Rød

Druer fra gamle vinstokke på gården (min. 30 år, 25-35 hl pr. ha), der høstes manuelt i kasser på 30 kg fra fritstående vinstokke. Pilning, lang udblødning og gæring efter omhyggelig stampning. Lagret 6 måneder på fade (1/3 af fadene fornyes hvert år).

Farve:    Smuk rubinrød farve.

Duft:      Behagelig duft først af velmodne bær (jordbær, hindbær, solbær), derefter diskret og let udvikling af trøfler og krydderier (lakrids, nellike, salvie og laurbær).

Smag:    Krydderier fra Provence i kombination med bløde tanniner og en fin tør afslutning.

Druer:   Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache

Er drikkeklar nu, men kan sagtens gemmes i op til 6 år fra høståret.

 

Eperon d´Or 2003 hvid

Håndplukkede i 30-kg kurve med tydelig adskillelse af de forskellige druesorter. Meget sunde druer fra 25-30 år gamle vinstokke.

Presses direkte, efterfulgt af en lang temperaturkontrolleret gæring og dekantering i kold tilstand. Filtreret i kælderen, mens vinen er meget ung. Lagret i rustfrie stålkar.

Farve:     Meget smuk med grøn refleks.

Duft:      Citrus-duftende dominans, derefter kaprifolium og hvidtjørn.

Smag:     Fint balanceret, kraftig og behagelig. Liguster, fersken, blød med en antydning af lyng, timian og flintesten.

Druer:     Sémillon, Rolle, Clairette.



 
Cuvée Eperon d´Or 37,5 cl.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Vieux Marc de Provence

Lagret Marc de Provence brændt på druekvaset fra vinproduktionen. Minder om den italienske Grappa, men er rundere og blidere i smagen.

Perfekt for fordøjelsen efter det store måltid.

Farve:       Flot mørkegul.

Duft:        Eksotisk aroma af pinjer og cypresser.

Smag:       Let krydret, rund og behagelig med tydeligt fadpræg.

Druer:      Vingårdens druer



 

Til Forsiden                               Vingårde/châteauer                                             Til Top

© 2006 - Kældervin.dk