Til Forsiden
         Kældervin         
Grand Vin de Provence
Pressen skrev følgende om vinene fra Kældervin:
  ErhvervsBladet  
                                                          
                  Gå til Penge & privatøkonmi               
Pressen skrev følgende om Kældervin:

Franske vine og danske oste på besøg i Holbæk.                 Læs mere.
(Set i hallo - Holbæk #11 2007)

 

 

Franske vine og danske oste på besøg i Holbæk.
(Set i hallo - Holbæk #11 2007)

Midt i november afholder vinfirmaet Kældervin "Winemakers Dinner" på restaurant Linden i Holbæk. Monsieur Taberner fra Domaine de Rimauresq i Provence kommer forbi og fortæller om vinene, vingården, hvor de ædle dråber bliver til, og hele det skønne område i Frankrig.

Domaine de Rimauresq er et typisk sydfransk vinslot, som er beliggende i Pignan for foden af Maure-bjergkædens højeste bjerg Notre Dame d'Anges. Vinmarkerne er derimod ikke typiske, idet stort set alle markerne ligger på nord- eller nordvestvendte skråninger. Dette har flere fordele, bl.a. at det ikke giver den direkte solbestråling, som en sydvendt mark vil have, hvilket igen betyder, at vinene ikke bliver "marmeladeagtigt" søde i frugten. Da vinmarkerne også ligger forholdsvis højt, er der tale om en stor temperaturvariation hen over døgnet, hvilket også er vigtigt for den perfekte modning af druerne.

Domaine de Rimauresq er et af de 17 Cru Classé slotte i Provence, som også tæller steder som Domaine Ott og Jas d’Esclans. Cru Classé i Provence er et udtryk for et samarbejde slottene imellem om at lave de bedste vine. Det skal selvsagt være af egne druer frembragt i området, og denne klassifikation kan derfor ikke direkte sammenlignes med Cru Classé klassifikationen af vine fra Medoc.

Slottet, Domaine de Rimauresq, ejes af den skotske landbrugsfamilie Weymuss. som også er medejer af Fonty's Pool i Pemberton i Western Australia. Derfor er det også Rimauresq, som står for importen af de australske vine til Europa.

Ved arrangementet den 16. november vil der således også blive mulighed for at smage et par af de australske vine.

Senere på måneden er Galleri Brænder på Ahlgade sammen med Kældervin arrangør af et helt specielt "ostearrangement" med vinsmagning. Det er det 6. i rækken af "Vin og Ost".

Deltagerne vil her blive udfordret på, hvilke vine der passer bedst til forskellige oste. Helt traditionelt tænker danskerne på rødvin, når talen falder på Vin & Ost, men i virkeligheden er der ofte tale om en større oplevelse, hvis man kombinerer hvidvin med milde hvide oste, dessertvine med lagrede hårde eller blåskimmeloste og rødvin med mildere blåskimmeloste. Disse påstande vil blive efterprøvet - og forhåbentlig bevist ved dette arrangement.

Ostene leveres af den kendte TV-kok Philippe Huber, som er indehaver af firmaet Phil-Good i Højbjerg tæt på Århus. Philippe importerer mange forskellige delikatesser fra mange egne af Frankrig, men er nok mest berømt for de fine råmælks-oste, som skal smages denne aften.

Råmælksoste er lavet af upasteuriseret mælk og indeholder derfor alle de originale, sunde bakteriekulturer i mælken. I Danmark fremstilles ost på råmælk kun på dispensation, da det ved lov er bestemt, at al mælk skal pasteuriseres under forarbejdningsprocessen.

Det paradoksale er imidlertid, at vi danskere gerne må importere oste lavet på råmælk - men det er jo en helt anden diskussion.
                                                                                                                      Til Top



anmelder

Château Sainte Beatrice, Cuvée Vaussiere 2003, Côtes de Provence
(Anmeldt den 25.08.2004 af Marianne@ehler.dk)

Alle tiders til ost
l
ys og strålende farve - flot duft med stor renhed - fyldig og lang smag, der igen er frisk og ren
en førsteklasses rosé

(Anmeldt den 24.08.2004 af talenter@debedstevine.dk)
Flot og saftig
Smuk svag ferskenrød farve - Næse med flot rent krydderi og delikat frugtighed med toner af abrikos og et usædvanligt, men behageligt touch af Humle - god mineralitet - Glat, ren og forfriskende smag med medium syre og og solid saftighed. Moderat og korrekt bitterhed og flot længde. Optimal vin til skovture og frokoster - Rosé når det er bedst.


Commanderie de Peyrassol 2001, Cuvée Eperon D'Or, AOC,
Côtes de Provence

(
Anmeldt d. 11-08-2004 af Marianne@ehler.dk)

Elegant og koncentreret
Fyldig og krydret duft med stor fedme
Krydret og koncetreret smag med rigtig god struktur og masser af god tannin.
Elegant vin. Optimal til solid mad.

(Anmeldt d. 10-08-2004 af talenter@debedstevine.dk)
Fornem, rig og vellykket 
Solid, stærk og flot duft - meget kompleks og kultiveret med mærkbar alkohol. Toner af chokolade og med let ristede aromaer - klasse og elegance
Koncentreret og med flot sødme i smagen, elegant og markant struktur. Fornem balance og stor længde i eftersmagen og meget præcist doseret fad.
Mindede mig en god lille Chateauneuf-du-Pape


Chateau Sainte Beatrice 2002, AOC Côtes de Provence
(Anmeldt d. 04-08-2004 af Marianne@ehler.dk)

Hænger pænt sammen 
Krydret frugtduft med peber og pæn lille sødme.
Kraftig smag med en hel del tannin - hænger pænt sammen.
En vin der kræver mad.

(Anmeldt d. 03-08-2004 af talenter@debedstevine.dk)
Tannin og mørke aromaer 
Pæn koncentreret duft, først lidt animalsk, siden hen mere domineret af tørre krydderurter, sorte oliven og lidt læder/ tobak.
Glat ret tannindomineret smag med moderat frugt og diskret lille sødme og en hel del syre.
Let i forsmagen, men med stor soliditet i eftersmagen. Hænger pænt længe i munden.
En vin der mere satser på struktur end på umiddelbarhed.


                                                                                                                                         Til Top



Château Sainte Béatrice, Côtes de Provence, Frankrig 2002
Glimrende og lækker rødvin med nuancer af lakridsrod, nødder og ikke mindst chokolade.



Château de Peyrassol, Cuvée Marie-Estelle, Côtes de Provence, Frankrig 2000
En rødvin fuld af Provences sol og krydderurter. Den er meget harmonisk med en fin lille sødme. Château de Peyrassol er kun et lille sted – nærmest en stor villa – og ejeren, Françoise Rigord, står for nogle dejlige ”håndlavede” vine. Denne her er opkaldt efter hendes datter.



Château Sainte Béatrice, Cuvée Vaussière, Côtes de Provence, Frankrig 2001
Lækker og charmerende rødvin med blødhed og frugt. Meget let at drikke. Glimrende til vildt.



Château Sainte Béatrice, Cuvée Prestigieuse, Côtes de Provence, Frankrig 2001
Denne rødvin er simpelt hen lækker. En vin helt i top. Herlig duft, en ren og fyldig smag i fuldstændig balance. Chokolade, mørke bær. Lang eftersmag.


                                                                                                                                       Til Top

ErhvervsBladet skrev:
28. marts 2003

 
L `Hommage 2001, rød, Côtes de Provence
Umiddelbar velsmag, fyldig, elegant med det hele i fuld harmoni.


18. juni 2004:

 
Chateau Sainte Beatrice, Cuvée Vaussiere, Côtes de Provence
Helt lys Laksefarve med en fin, let bitter finish.


                                                                                                                                        Til Top



Michael Gundersen fra Dansk Vincenter ApS udtalte i en blindsmagning i nr 4/04 sig om:

Chateau Testavin, 2002, rød:
”Flot og rig vin med gammelt egetræsfad. Vi er ude på landet på en gammel gård med store gamle kar.”


L`Hommage 2001, rød:
”Harmonisk, elegant fransk vin, der er lagret.”


                                                                                                                                         Til Top

Vintesten

Fonty's Pool Australien - Rødvin - Syrah  
Dato
   26. april 2007

Score        88 - Stjerner     4 - Modenhed  2007-2009

Rød farve. Intens duft af brombær, blomme, peber. Mellemfyldig vin med flot frugt og en god, lidt krydret smag, der også har en smule tannin - uden det overdrives. Her er lidt ristede noter fra fadlagringen, der "tørrer" vinen en smule. Men dejlig vin. Vinen passer godt til en krydret gryderet.

ForhandlerKældervin

Til Forsiden                                                                                                        Til Top
© 2006 - Kældervin.dk