Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence

Domaine de Rimauresq

Domaine de Rimauresq er et af de 14 Cru Classé domæner i Côtes de Provence. Domainet ligger ved foden af bjerget ”Notre Dame des Anges” (780 m), der er en del af bjergkæden Le Maures, hvis skygge i morgentimerne mildner den kraftige solbestråling af området. Floden Réal Mauresque løber gennem domainets vinmarker. Vinmarkerne ligger i en højde på mellem 140 og 190 meter over havet og har således stor nytte af de kølige nætter og de varme dagtimer. Der er ca. 35 km. til Middelhavet, og vinene bærer derfor præg af det microklima, som er helt specielt for området. Jordbunden er skiferholdig, krystallinsk med partier med sand eller skærver med kun lidt organisk materiale.

Vinmarkerne dækker et areal på ca. 36 ha, og gennemsnitsalderen på vinstokkene er 40 år.

Domainets vinkælder, som er bygget i midten af 90’erne, er halvt nedgravet og er blevet skabt for at behandle vinhøsten på den bedste måde. Der Der anvendes klimaanlæg, varmeregulerede rustfri fade og pneumatisk presse.

Der satses meget på rødvinene, hvoraf førstevinen, Cuvée ”R”, er vidt berømmet. Der fremstilles både rød-, hvid- og rosévin.

Cuvée ”R” rød, er fremstillet af 50% Cabernet Sauvignon og 50 % Syrah, mens den røde Cru Classé er en mere traditionel provenceblanding af Grenache, Syrah, Mourvèdre og Tibouren. Rosévinene er også fremstillet af de traditionelle druer, men er tilsat lidt Cinsault. Hvidvinene er lavet på 98 % Rolle og 2 % Ugni Blanc.

Slottet ejes af familien Wemyss, men drives til daglig af direktør Pierre Dufort. Ønolog er Richard Bertin.


 


 


 


 

Cuvée “R” Cru Classé rød 2001

Fantastisk flot og lækker krydret rødvin med god, lang smag. Druerne er håndplukkede fra slottets ældste vinstokke. Der er kun lavet 15.000 flasker af denne vin. Den er lagret 10-14 måneder på store egetræsfade (600 l). Vinen er let filtreret, inden den er tappet på flaske. Ideel serveringstemperatur er 16°-18°.

Vinen er blevet bedømt til *** i Guide Hachette i 2002, 2003, 2004

Farve:        Mørk granatrød.

Duft:          Krydderier og røde bær.

Smag:        Kompleks krydret med en antydning af bær og med stor længde i eftersmagen.

Druer:       Cabernet Saugvinon (50%), Syrah (50 %).

Passer til rødt kød, vildt og kraftige, modne oste.
 


Fås også som Magnum 1,5 l

Cru Classé, Rød 1998

Kraftig og krydret rødvin med en meget lang og fin smag. Vinen kan med fordel dekanteres en time før servering Den er først lagret 12 måneder på store franske egetræskar, derefter 6 måneder på almindelige fade. Det er en vin med en udsøgt kompleksitet, som nydes bedst til det rustikke køkken med rødt kød, vildt eller grill.

Farve:        Mørk granatrød.

Duft:          Krydderier og røde bær.

Smag:        Kompleks med megen fylde i eftersmagen.

Druer:       Cabernet Sauvignon (59%), Syrah (14 %), Carignan (20%) og Mourvèdre (7%).

Passer til kraftige kødretter, grill, lam, vildt og modne oste.


 

Cru Classé, Hvid 2003

Fadlagret hvidvin med mineralsk karakter. Let krydret med en fin antydning af blomster og en passende lang, frisk smag. På grund af fadlagringen kan det anbefales, at vinen åbnes ½ time før servering. Ideel serveringstemperatur er 12°. Vinen kan gemmes i op til 2 år, efter at den har forladt slottets kælder.

Farve:        Klar, lysegul.

Duft:          Blomster og mineraler.

Smag:        Frisk, let og tør med en snert af fad.

Druer:       Ugni Blanc (80%) og Rolle (20%)

Passer perfekt til fisk på grill, lette frokostretter og kylling i sauce.
 


 

Cru Classé, Rosé 2003

Krydret, men rund og behagelig rosévin med god lang smag. Mineralsk duft med en snert af blomster. Ideel serveringstemperatur er 12°. Passer til hele det provencalske køkken, men prøv den f.eks. også gerne til Foie Gras eller retter med kyllingelever. Kan med fordel åbnes en ½ time før servering. Bør nydes senest 2 år efter høståret.

Farve:        Flot lys laksefarvet.

Duft:          Mineraler og blomster.

Smag:        Let krydret, tør og fin.

Druer:       Cinsault (50%), Grenache (40%), og Mourvèdre (10%).

Passer til hele det provencalske køkken, Foie Gras eller retter med kyllingelever.
 


 

  Til Forsiden                                Til Vingårde/Châteauer                                      Til Top
© 2006 - Kældervin.dk