Til Vingårde/Châteauer
          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Domaine du Thouar

Økologisk produktion og vine (næsten) uden sulfitter.

I det 18. århundrede var Domaine du Thouar et silkeormeopdrætteri, som omfattede 15 ha. Siden 1947 har ”Chateau Testavin” som er stedets oprindelige navn, været ejet af den samme familie. Vinfremstillingen begyndte i 1965, og anlæggene forbedres til stadighed gennem plantning af kvalitetsvinstokke.

Familien ejer i dag 45 ha og producerer årligt 2000 hl økologisk vin.

Druerne er typiske for middelhavsområdet: Syrah, Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Carignan og Tibouren til fremstilling af rød- og rosévine, og Ugni Blanc, Rolle og Clairette til hvidvinene.

Domænet ligger i hjertet af AOC (l´Appellation d´Origine Controlée) Côtes de Provence. Det nyder godt af et mikroklima, som sikrer perfekt modning af druerne.

Såvel rosé- som rødvinene fra årgang 1994, 1996, 1998 og 2000 er rosende omtalt i Guide Hachette des Vins og i Le Figaro, ligesom de har opnået  bronze-, sølv- og guldmedaljer ved vinkonkurrencer i Macon, Paris, Bruxelles og Saint Tropez hvert år siden 1995.  
 


Château du Thouar 2002 Rød 

Der fremstilles kun  ca. 8.000 flasker pr. år. Vinen er lagret minimum 6 måneder på egetræsfade (50 % på nye fade og 50 % på 2. eller 3. gangs fade). Den er efter en let filtrering hældt på flaske, hvor den mageligt kan ligge 5-6 år ved korrekt opbevaring. Økologisk vin tilsat et minimum af sulfitter.

Farve: Flot dybrød, med et lilla skær

Duft:  Kraftig aroma af mørke bær og tørrede frugter med et anstrøg af vanilje

Smag: Blød og rund med god, lang eftersmag. Tydeligt præg af fad.

Druer: Syrah og Mourvèdre

Serveres gerne til vildt, rødt kød, grill, kylling med stærke krydderier eller modne oste. Vinen er stadig meget ung og skal derfor enten gemmes et par år eller åbnes og dekanteres i god tid før servering.
 

Cuvée Château du Thouar, Hvid, 2003

Fadlagret hvidvin, som er produceret af økologisk dyrkede druer. (ECO-Cert). Vinen er kun tilsat et minimum af sulfitter.

Farve: Flot lysegul med masser af reflekser.

Duft:   Eksotisk aroma af bær og vanilje.

Smag: Let krydret med tydeligt fadpræg.

Druer: Ugni Blanc, Clairette

Perfekt som aperitif, til lyst kød og fisk på grill.
 


Cuvée Château du Thouar, Rosé, 2004

Original provencalsk rosévin, produceret af økologisk dyrkede druer. (Eco-Cert). Vinen er kun tilsat et minimum af sulfitter. Gårdens bedste druer er brugt til dette brag af en rosé

Farve:        Flot, lys laksefarvet.

Duft:          I starten friske frugter og blomster, som senere udvikler sig til en blanding af citrusfrugter

Smag:        Let krydret smag af hvid peber.

Druer:        100 % Tibouren

Perfekt til grillet fjerkræ eller fisk, men også en oplevelse uden tilbehør.


L´Hommage Rød 2001

Kraftig og meget krydret rødvin med god lang smag. Produceret af økologisk dyrkede druer. (ECO-Cert). Veludviklede tanniner giver vinen en flot finish med en lang eftersmag. Er kun tilsat et minimum af sulfitter.

Farve: Mørk granatrød med lilla skær.

Duft:   Krydderier, mørke bær, læder og tobak.

Smag: Kompleks med megen fylde i eftersmagen

Druer: Syrah, Grenache, Carignan og Mourvèdre.

Passer til kraftige kødretter, grill, lam, vildt og modne oste.
 

L´Hommage Rosé 2002

Let krydret og behagelig rosévin til alle lejligheder. Fin bærsødme og en let tør eftersmag, der holder sig fint. Produceret af økologisk dyrkede druer. (Eco-Cert). Vinen er kun tilsat et minimum af sulfitter.

Farve: Laksefarvet.

Duft:   Friske bær og forår.

Smag: Let krydret med en snert af violer.

Druer: Grenache, Tibouren og Cinsault

Perfekt som aperitif, til lyst kød og fisk på grill.
 


Le Grand Thouar Rosé 2002

Kraftig og krydret rosévin, som er perfekt til krydret, lyst kød på grill. Stor kompleksitet for en rosévin, tør og lang eftersmag. Produceret af økologisk dyrkede druer. (ECO-Cert). Vinen er kun tilsat et minimum af sulfitter.

Farve: Mørk laksefarvet.

Duft:   Friske bær og et strejf af sydfranske krydderier.

Smag: Krydret og unik kompleksitet.

Druer: Grenache, Tibouren, Cinsault og Syrah.

Perfekt til den danske grillaften med fisk, kylling eller mørbrad.
 


Cuvée Testavin Brut

Økologisk ”Methode Traditionelle” tilsat et minimum af sulfitter. Blanc-de-Blanc, dvs. kun fremstillet af most fra grønne druer.

Farve: Klar med et let gyldent skær og klare bobler.

Duft:   Let citrus med anstrøg af grønne æbler.

Smag: Ikke for tør og ikke for sød, med en anelse præg af syrlig frugt.

Druer: Ugni Blanc, Rolle.

Perfekt til den festlige velkomst eller som ledsager til hele ”det lette måltid”.
 


Til Forsiden                              Til Vingårde/Châteauer                                       Til Top

© 2006 - Kældervin.dk