Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Château Thuerry

"Domainet Thuerry og vinstokkens historie er sammenflettet som vinstokkene selv."

Domainet er først og fremmest en lang historie om natur og mennesker igennem århundreder. Dette majestætiske landsted, hvis aner stammer tilbage fra tempelridderne, har sine rødder dybt i hjertet af regionen Var og har fornøjelsen at byde De velkommen til at komme, at opdage og påskønne denne rigdom gennem dets produkter.

Denne exceptionelle beliggenhed er beskyttet mod de stærke vinde og ideelt eksponeret. Jordbunden består af ler, kridt og sten.
Denne jord er beregnet til at blive behandlet med stor omhu og giver liv til vine, der er repræsentative for vores region, idet man bruger både gammelkendte og moderne teknikker i vinfremstillingen.

Domainet, som er på over 340 ha, dækker over 3 landsbyer, Villecroze, Flayosc og Tourtour.

Efter at have omlagt vinmarkerne har vi bygget en helt ny og tidssvarende vinkælder i år 2000. Den dækker 2.200 m2 og er bygget ind i bakkedraget og dækket med 2-3 m jord for at beholde en konstant temperatur. Der er også plads til vægten af den høst, der er plukket og sorteret manuelt. Vi disponerer således over de ideelle betingelser for forskellige måder til vinfremstilling, lagring og opbevaring.


 

 

L'Exception - Vin de Pays du Var.  
Rouge

Begyndende med koldblødning for at give rundhed, senere lang gæring ved 32ºC for at udtrække tanninen i mosten til supplerende konservering af vinen. Caberneten og Merloten er vinificeret hver for sig. Det er en intens, fortryllende vin. 70 % af cabernet’en er lagret på egetræsfade (en trediedel skiftes hvert år) i 12 måneder for at afrunde tanninen og tilføre smagen en note af eg. De to varianter bliver sluttelig blandet før den sidste lagring på træ.

Farve:       

Duft:         

Smag:        En vin med udsøgt kompleksitet, med charme og styrke som vil tryllebinde selv den største entusiast. Serveres ved 18-19 grader og gerne til rødt kød, grill, lam, vildt og modne oste. Masser af karakter og styrke.

Druer:       Cabernet Sauvignon, Merlot.

Vinen er en udsøgt nydelse nu og de næste 8 år.


L'Exception 2005 - Vin de Pays du Var.  
Rosé -
Lagret i egefade.

Vinstokkene har groet i en jordbund af kalk, ler og skifer i et middelhavsklima. Udbytte 46hl/ha. Høsten er foregået manuel med manuel sortering. Vinen tappes efter 20 timers kold udblødning. Gæring og lagring i franske og amerikanske egefade. Lagringen, som er forlænget til om foråret, sikrer forbindelsen  mellem frugten og træsmagen.

Farve:       

Duft:         

Smag:        Denne blanding af frugt og eg giver en kraftig smag med volumen og en vedholdenhed, som vil fryde Dem.

Druer:       Grenache, Merlot

En god ledsager til Deres gastronomiske måltider med et anstrøg af originalitet. Den passer perfekt til måltider, der normalt ledsages af rødvin. Denne rosé vil beholde sin livfuldhed i 2 til 5 år.


L'Exception 2005 - Vin de Pays du Var.
Blanc

Vinstokkene har groet i en jordbund af kalk, ler og skifer i et middelhavsklima. Udbytte 40hl/ ha. Høsten er foregået manuel med manuel sortering. Udblødning før kold gæring i 8 timer, derefter gæring ved lav temperatur og lagring delvis i nye fade/tønder. Lagring på bærmen i 5 måneder før tapning på flaske.

Farve:       

Duft:          Livlig, rund duft.

Smag:        Blid og rund med antydning af citrusfrugt og anstrøg af eg.

Druer:       Sémillon

Vinen giver alle kvaliteterne til at blive serveret til skaldyr, fisk og lyst kød. Den kan nydes fra nu eller vente nogle år.


 

LES ABEILLONS - AOC. Coteaux Varois en Provence.
Rouge

Gæret ved høj temperatur for at udtrække tanninerne. Vinen er derefter lagret på store fade gennem en længere periode for at modnes. 45% lagret på små egefade og 55% lagret på store fade for at sikre en perfekt balance.

Farve:       

Duft:          Styrken af aromaer og tanniner giver vinen karakter.

Smag:        Elegant og varm, denne vin afspejler Provences karakter.

Druer:       Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon.

Perfekt ledsager til middelhavskøkkenets typiske hovedmåltid, f.eks. lam. Kan drikkes nu, men har potentiale til i de kommende år at modnes og udvikle aromaerne og danne blødere tanniner for at friste kenderen af den naturlige vin.
 


 

CHÂTEAU THUERRY - AOC.  Coteaux Varois en Provence.
Rouge

Fremstillet efter traditionel metode, hurtig sammenblanding af Syrah og Grenache for at harmonere udtrækket og derved skabe harmoni mellem aromaer og tanniner. Udblødningen foregår over femten dage for at danne den perfekte tanninstruktur. Modningen foregår i små egefade for at bevare de primære og sekundære aromaer.

Farve:        Har en farve over i det rødviolette.

Duft:          Fuld af duft af modne frugter med en aroma af røde bær

Smag:        En fin, varm smag af tannin.

Druer:       Grenache, Syrah

Vinen vil være et perfekt valg til at ledsage et måltid bestående af rødt kød og vildt. Vinen udvikler sig og er bedst mellem 4 til 6 år.


 
CHÂTEAU THUERRY - AOC. Coteaux Varois en Provence.
Rosé

Udblødning ved lav temperatur for at udnytte mosten med alle aromaer og fuld volumen uden den bliver bitter. Lagret ufiltreret i 4 måneder før tapning.

Farve:       

Duft:          En kompleks bouquet af hvide blomster.

Smag:        En tør hvidvin med en struktur som kombinerer styrke, vitalitet og finesse.

Druer:       Sémillon, Rolle.

Serveres mellem 10º og 12ºC. Ideel til fisk og lyst kød. Skal drikkes inden for 3 år for at værdsætte vinens friskhed.


CHÂTEAU THUERRY - AOC. Coteaux Varois en Provence.
Blanc

Udblødning ved lav temperatur for at udnytte mosten med alle aromaer og fuld volumen uden de bliver bitter. Lagret ufiltreret i 4 måneder før aftapning.

Farve:       

Duft:          Med en kompleks bouquet af hvide blomster.

Smag:        En tør hvidvin med en struktur som kombinerer styrke, vitalitet og finesse.

Druer:       Sémillion, Rolle.

Serveres mellem 10º og 12 º. Ideel til fisk og lyst kød. Skal drikkes inden for 3 år for at værdsætte vinens friskhed.


L'EXCEPTION2 - Vin de Pays du Var.

Fornem!

Farve:       

Duft:         

Smag:       

Druer:       


 
ROUGE SOM KØLIG DRIK - Vin de Pays du Var.

 

Farve:        "Sommer Rød".

Duft:          Aromatisk vin,

Smag:        Frugtagtig,

Druer:       

Kan serveres afkølet som en rosé.


 

LÉGENDE D'AUTOMNE - Vin de Table.

Høstet om efteråret og påfyldt nye egefade.

 

Farve:       

Duft:         

Smag:       

Druer:       

Denne delikate, søde vin er ideel til Foie Gras eller desserter.


 
Til Forsiden                                 Til Vingårde/Châteauer                                      Til Top
©2006 - Kældervin.dk