Til Vingårde/Châteauer

          Kældervin         
Grand Vin de Provence


Domaine Les Vadons

Domaine Les Vadons er en familieejet ejendom beliggende i Cucuron, en lille provençalsk landsby. Vores vinmarker omfatter 7 hektarer på bjergskråningerne i Sud du Grand Luberon. Terrænet består af terrasser og blide skråninger med skærver og kalkholdigt ler.

Ingeniør i agronomi og ønologi, Louis-Michel Brémond, der nedstammer i flere generationer fra landbrugere, har skabt vinkælderen i 1998 og konkretiserer således sin passion som vinavler og tilknytning til dette terræn.


Om vinene fra Domaine LesVadons.

"Fornuftig bekæmpelse" og biologisk landbrug fører os til det samme mål: Formindskelse af mængden af gødning og behandlede produkter, så man bevarer planternes naturlige oprindelse. For at bevare den naturlige fauna og flora bliver vinmarkerne tilsået med græs. Visse små dyr samt de tilstedeværende planter i vinmarken hjælper os i vores fremgangsmåde med at drive biologisk landbrug.

Om sommeren tilpasser en udtynding kvantiteten af druerne pr. vinstok til domænets vintyper. I løbet af høsten, som er fuldstændig manuel, fjernes druer, som er svækket eller utilstrækkeligt modne. Hele vinhøsten bliver sorteret ved ankomst til lageret.

Integriteten af druerne fra vinmarken til fadet, kvaliteten af udtrækningen af most og vinene i pressen og den følgende strenge kontrol af gæring og udblødning er de væsentligste punkter, som vi vier al vores opmærksomhed i løbet af vinfremstillingen.

Kombinationen af druerne finder sted under påfyldning af fadene. Udviklingen af rødvinene er fuldstændig afhængig af den kontrollerede udluftning i løbet af omstikningen. En del af årgangen "La Melchiorte" er lagret i tønder, i hvilke der allerede forefindes adskillige vine.

Vores mål er at tilbyde Dem de mest harmoniske vine til størst mulig glæde for Dem. Rødvinene fra domænet skal åbnes i forvejen og serveres ved stuetemperatur. Hældt på karaffel vil årgangen "La Melchiorte" blive endnu mere velsmagende.

Hele produktionen på Domaine Les Vadons er autoriseret som AOC "Côtes du Luberon".


CÔTES DU LUBERON ROUGE 2003 "Tradition"

Druerne dyrkes på vinstokke voksende på græsbevoksede parceller i en højde på 300-350 m. Gødet skærvefyldt ler og sand. Parcellerne vender mod sydøst. Produktionen er anerkendt af "Terra Vitis". Druerne plukkes manuelt med sortering på parcellerne eller på ejendommen midt i september. Druerne samles i kar og udblødes i 3 uger ved 25°-28°C. Presningen foregår med pneumatisk presse, og der anvendes malo-laktisk gæring. Vinen lagres i 30 mdr. på fade. Hældt på flaske marts/april 2006.

Farve:        Kirsebærrød farve

Duft:          Næsen er intens og med anstrøg af røde frugter efterfulgt af
                    noter af hø, af kirsebær og aromater.

Smag:        Denne vin er blid og livlig i munden.

Druer:       50% Grenache Noir, 20% Syrah, 30% Carignan.
(De viste procentdele er tilnærmet.)

Kan serveres til rødt kød i sauce og til bløde oste. Den bør drikkes i løbet af året.


 
CÔTESDU LUBERON ROUGE 2003 "La Melchiorte"

Druerne dyrkes på vinstokke voksende på græsbevoksede parceller i en højde på 400-450 m. Terrasser med gødet skærvefyldt ler og sand. Parcellerne vender mod sydøst. Produktionen er anerkendt af "Terra Vitis". Druerne plukkes manuelt med sortering på parcellerne eller på ejendommen midt i september. Druerne samles i kar og udblødes i 4½ uge ved 27°-33°C med traditionel vending. Presningen foregår med pneumatisk presse, og der anvendes malo-laktisk gæring. Vinen lagres i 21 mdr. med kontrolleret udluftning på fade. 20% af årgangen bliver opbevaret 12 mdr. i store tønder til "de fleste vine". Hældt på flaske august 2005.

La Melchiorte er domænets og vinbondens flagskib.

Farve:        Dybrød.

Duft:          Næsen meget intens med noter af modne, røde frugter.
                     Ved udviklingen danner den noter af dyr og underskov.

Smag:        Dens tanniner er kraftige og meget bløde.

Druer:       35% Grenache Noir, 35% Syrah, 30% Mourvèdre.
(De viste procentdele er tilnærmet.)

La Melchiorte kan serveres til provençalsk daube, vildt og lækre oste.
Kan opbevares 3-10 år.


 
CÔTES DU LUBERON ROUGE 2003 "LE FOUREST"

Druerne dyrkes på vinstokke voksende på græsbevoksede parceller i en højde på 320 m. Terrasser med gødet skærvefyldt ler og sand. Parcellerne vender mod sydøst. Produktionen er anerkendt af "Terra Vitis". Druerne plukkes manuelt med sortering på parcellerne eller på ejendommen midt i september.  Udblødes i 4 uger ved 25°-30°C med vending. Delvis malo-laktisk gæring benyttes. Lagring 18 mdr. på fad med varsom udluftning. Hældt på flaske april 2005.

Farve:        Mørk rød farve.

Duft:          I næsen er der aromatiske noter, og der udvikles en duft af
                    peber og kirsebær i Kirsch.

Smag:        Den er rund og kraftfuld i munden og bekræfter i intensiteten krydderier, syltede frugter, svesker og kakao.

Druer:       100% Grenache Noir.

Serveres til steak eller vildt. Den udgør en excellent overgang mellem en lækker ost og en chokoladedessert.


 
CÔTES DU LUBERON ROUGE 2004 "Aromasyline" - 50 og 75 cl.

Druerne dyrkes på vinstokke voksende på græsbevoksede parceller i en højde på 320 m. Gødet skærvefyldt ler og sand. Parcellerne vender mod sydøst. Produktionen er anerkendt af "Terra Vitis". Druerne plukkes manuelt med sortering på parcellerne eller på ejendommen i første halvdel af oktober. Samling af druerne i kar. Udblødning før gæring ved 16°-17°C. Gæring ved max. 24°C. Klassiske vendinger 2 gange daglig. Første presning i pneumatisk presse til most. Malo-laktisk gæring benyttes. Lagring i fade 18 mdr., i tønder 9 mdr. Hældt på flasker april 2006.

Farve:        Meget intens rød farve med violette reflekser.

Duft:          Næsen er straks meget nærværende i duften af friske røde
                      frugter lige fra jordbær til solbær og brombær.

Smag:        Disse frugter udvikler i de blomsteragtige noter, specielt de violette, et let anstrøg af krydderier. Kroppen er kraftig, rund og forbliver frugtagtig.

Druer:       70% Grenache Noir, 30% Syrah.
(De viste procentdele er tilnærmet.)

Serveres til kraftige måltider. Lyst eller rødt kød i originale saucer, krydrede og pikante. Denne vin vil egne sig til ost. Skal drikkes straks, men bør dekanteres. Den kan opbevares i kælder endnu 2-3 år.


 
CÔTES DU LUBERON BLANC 2005

Druerne dyrkes på vinstokke voksende på græsbevoksede parceller i en højde på 300-400 m. Terrasser med skærvefyldt ler og sand. Parcellerne vender mod sydøst. Produktionen er anerkendt af "Terra Vitis". Druerne plukkes manuelt med sortering på parcellerne eller på ejendommen sidst i september.  Presses i pneumatisk presse. Gæring i 4 uger mellem 16°C-20°C. Der anvendes ikke malo-laktisk gæring. Hældt på flaske marts-april 2006.

Farve:       

Duft:          Den forener fylde og generøsitet i en fin duft af hvide
                    blomster.

Smag:       

Druer:       40% Grenache Blanc, 20% Roussanne, 40% Ugni Blanc.
(De viste procentdele er tilnærmet.)

Serveres som aperitif, til forretter og står meget fint til fisk i sauce.


 
CÔTES DU LUBERON BLANC 2006 - 75 cl

Druerne dyrkes på vinstokke voksende på græsbevoksede parceller i en højde på 300-400 m. Terrasser med skærvefyldt ler og sand. Parcellerne vender mod sydøst. Produktionen er anerkendt af "Terra Vitis". Druerne plukkes manuelt med sortering på parcellerne eller på ejendommen sidst i september.  Presses i pneumatisk presse. Gæring i 5 uger mellem 16°C-20°C. Der anvendes ikke malo-laktisk gæring. Klaring før alkoholisk gæring og aftapning. Udvikling på bundfaldet indtil tapning. Hældt på flaske februar 2007.

Farve:       

Duft:         

Smag:       

Druer:       40% Grenache Blanc, 20% Roussanne, 40% Ugni Blanc.
(De viste procentdele er tilnærmet.)


 

CÔTES DU LUBERON ROUGE 2006 "AQUARELLE"                    
50 og 75 cl                     

Druerne dyrkes på vinstokke voksende på græsbevoksede parceller i en højde på 300-350 m. Terrasser med skærvefyldt ler og sand. Parcellerne vender mod sydøst. Produktionen er anerkendt af "Terra Vitis". Druerne plukkes manuelt med sortering på parcellerne eller på ejendommen sidst i september.  1. presning i pneumatisk presse. Udblødning og forgæring ved 16°-17°C. Gæring ved max. 25°C. Der anvendes malo-laktisk gæring. Lagring på fade i 3 mdr. Hældt på flaske februar 2007.

Farve:       

Duft:         

Smag:       

Druer:       65% Grenache Noir, 35% Syrah.
(De viste procentdele er tilnærmet.)

 

 
Til Forside                                 Til Vingårde/Châteauer                                      Til Top
© 2006 - Kældervin.dk